HEET VAN DE NAALD: Vacature diensthoofd Intensieve Zorgen

Bijgewerkt op: 6 okt.

What’s in it for you?

Als eindverantwoordelijke van deze afdeling, vorm jij de lijm tussen de 13 enthousiaste intensivisten die reeds een geroutineerde eenheid vormen. Je krijgt de kans om jezelf als people manager verder te ontplooien en versterkt het teamwork. Verder wordt jouw nieuwe high-end werkomgeving momenteel volop uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld een volledig nieuwe medisch-technische blok in aanbouw. Naast jouw klinische functie, omvat de positie ook een academisch luik. Het is mogelijk om aangesteld te worden als ZAP en stagemeester.

Blijf jij toch nog twijfelen? Een verloning in lijn met deze verantwoordelijke functie én een uitgebreid pakket extralegale voordelen kan jou wellicht verder overtuigen?


Inhoudelijk?

Als diensthoofd sta je in voor de adequate en efficiënte dagelijkse leiding van de dienst Intensieve Zorgen zowel op medisch en paramedisch als op organisatorisch en administratief vlak. Je staat hierbij garant voor een kwaliteitsvolle dienstverlening en evidence-based zorgverlening. Je stelt een beleidsplan op voor de afdeling, die past binnen de missie en visie van het ziekenhuis. Verder werk jij aan de realisatie van de projecten en vooropgestelde budgettaire doelstellingen die werden opgenomen in dit beleidsplan. Door jouw doorgedreven (klinische) kennis en ervaring creëer jij zowel voor stafleden als assistenten een stimulerende omgeving voor navorming en zorg je voor de verdere ontwikkeling van het academisch niveau. Je waakt over de continue kwaliteitsverbetering van de afdeling. Voor studenten geneeskunde en artsen-specialisten in opleiding organiseer jij als stagemeester de interne begeleiding, klinische opleiding en medische supervisie.


Waar?

Je komt terecht in een sterk onderbouwd en goed functionerend ziekenhuis in regio Brussel. De voertalen zijn er het Nederlands en Frans. Het ziekenhuis zet maximaal in op het faciliteren van medewerkers door onder meer een eigen kinderkribbe, kinderopvang tijdens de schoolvakanties en tussenkomst in maaltijden.


Wie?

Je bent erkend arts-specialist met de bijzondere beroepstitel Intensieve Zorgen en al wat jaren op de teller. Binnen het domein van de Intensieve Zorgen, ben jij een actief onderzoeker en kan je een doctoraat op proefschrift voorleggen. Een bijkomende managementopleiding is een meerwaarde.


Kortom, herken jij jezelf in volgende competenties?

  • Toekomstgerichte visie

  • Sterke verbinder (bijvoorbeeld tussen de cluster van kritische diensten)

  • Open voor verandering

  • Geboren netwerker (intern/extern)

  • Sterk pedagogisch, leidinggevend en organisatorisch vermogen


Dan ben jij wellicht de perfecte match voor deze functie! Neem vrijblijvend contact op met ons. We vertellen jou graag de bijzonderheden van deze positie.


📧 celine@2thact.be