top of page

Mission: defeat 2020. Result: mission accomplished

Bijgewerkt op: 24 dec. 2020

Het einde van 2020 komt met rasse schreden dichterbij. Dat vraagt om een résumé van het 2THACT-jaar met een overzicht van ons parcours . Dit jaar was er eentje om nooit te vergeten met vele challenges, maar we houden bij 2THACT vooral de mooie herinneringen in mind. De zorgsector, die ons zo nauw aan het hart ligt, heeft echter alle reden om 2020 zo snel mogelijk te vergeten. Hun terugblik op het jaar ziet er helemaal anders uit dan de onze. Met heel veel respect voor de medische wereld en zonder afbreuk te doen aan de bijhorende beproevingen, zegt 2THACT 2020 vaarwel vanuit een positieve invalshoek. Waarom? Omdat hoop doet leven!


Natuurlijk zullen we 2020 vooral positief herinneren omwille van de succesvolle plaatsingen. Wie wordt er nu niet gelukkig van contente klanten en tevreden zorgprofessionals? Dit jaar konden we een spoedarts, een onderzoeksarts, pediater, reumatoloog, verschillende arbeidsartsen, geriaters, meerdere neurologen en een paar pneumologen aan hun droomjob helpen. Ruimer vonden ook enkele geriatrische verpleegkundigen en een diensthoofd van een ziekenhuisapotheek via 2THACT hun ideale match. Incentives als een oprechte merci van een medisch directeur, een compliment van een HR-medewerker of een spontaan verslagje van de eerste werkdag van een starter toverden telkens weer een brede glimlach op ons gezicht.


Over breed gesproken, breidde ook ons aanbod sterk uit. Zo kregen we doorheen het jaar diverse vragen binnen voor andere posities en vanuit andere sectoren. Uitdagingen als het zoeken van een hoofdarts voor een ziekenhuis of een onderzoeksarts binnen de farmacie gingen we niet uit de weg. Integendeel, met deze nieuwe opdrachten zijn we momenteel met vol enthousiasme in de weer. Bovendien zetten we dit jaar extra in op internationalisering. We hielpen op deze manier ook zorgprofessionals in hun zoektocht naar een geschikt buitenlands avontuur in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Martinique,….


Bovendien werd in april 2020 (inderdaad, midden in een lockdown) een heuse 2THACT-baby geboren. Terwijl mama Sharon thuis bij papa en kersverse dochter genoot van wat quality time, kreeg 2THACT tijdelijk versterking van collega Wendy. In juli verwelkomden Sara en Laurie Sharon dan opnieuw met open armen op kantoor. Met ons drietjes zetten we nadien met veel goesting de stijgende lijn in ons groeiverhaal verder.


Groei vraagt om versterking. Deze vonden we dan in oktober bij Celine. De persoonlijke en professionele klik was met allen van ons meteen aanwezig. Op haar eerste werkdag werd reeds duidelijk dat Celine perfect in ons team past én een grote meerwaarde betekent voor 2THACT. Van onze voorliefde voor 90’s-hits over onze vreugdekreetjes bij succes tot onze professionele doelen, bleken we op alle vlakken te matchen. Waar is die girlpower? Hier is die girlpower.


De start van Celine viel weliswaar ongeveer ook samen met een nieuwe oproep tot telewerk. Dat was voor Sara en Laurie niets nieuws, aangezien thuiswerk voor hen sinds het voorjaar reeds geen geheimen meer kende. Ook Sharon en Celine waren dit fulltime telewerk echter snel gewoon. Teamwork van op afstand bleek bovendien helemaal niet zo contradictorisch als verwacht. Meer nog, thuiswerken versterkte onze onderlinge samenwerking. Zo gingen bijvoorbeeld een overleg om de dag te starten en een chatsysteem inclusief GIF-jes zonder problemen deel uitmaken van onze dagelijkse routine. Ook de Paashaas en Sinterklaas vonden feilloos hun weg naar onze thuiskantoren. Tot slot bleef ook de afstemming met klanten en contacten via de digitale weg perfect draaien.


Het staat buiten kijf dat we met 2THACT in 2021 het pad van verdere verbreding in vacatures willen bewandelen. Ook het internationaal verhaal is allesbehalve uitverteld. Het verruimen van onze services staat eveneens op de planning. We hebben dus veel werk voor de boeg in 2021, maar 2020 heeft ons alleen maar bevestigd dat alles mogelijk is. Met de nodige girlpower, teamspirit en drive komen we al een heel eind.


Ons grootste verlangen voor 2021? Dat is zonder aarzelen een hoopgevend vooruitzicht voor de zorgsector. Onze overige wensen zijn een goede gezondheid, veel werkvreugde en professionele successen. Dit beogen we niet enkel voor onszelf, maar we hopen ook dat ieder van jullie dit mag ervaren. Is jouw doelstelling voor 2021 om een andere job te vinden of een nieuwe collega aan te werven? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij steken nu even de spreekwoordelijke werkstekker in de kerstverlichting, maar vliegen er vanaf 4 januari met veel plezier opnieuw in. Bye 2020, hello 2021!


Fijne feestdagen

Sara, Sharon, Laurie & Celine


Commentaires


bottom of page