top of page

8 ‘machtige’ redenen om als arts voor West-Vlaanderen te kiezen

Als West-Vlaamse onderneming zet 2THACT (zelf gevestigd in Brugge) graag de 8 grootste troeven van deze aantrekkelijke provincie in de verf:

1. Wist je dat West-Vlamingen tot de gelukkigste Belgen behoren?

Gezondheid is een belangrijke maatstaf van geluk. In deze provincie staat hoogstaande, toegankelijke, preventieve en curatieve zorg hoog op de agenda. Daarnaast is de kust de ideale regio voor revalidatie en nazorg. En wees nu eerlijk, wie wordt er niet gelukkig van een streepje gezonde zeelucht?

2. Zorgeconomie

West-Vlaanderen ontwikkelt zich meer en meer tot een krachtige zorgregio, die in staat is om een economische meerwaarde te creëren en zodoende tegemoet te komen aan de zorgvraag van morgen. Hier blijf je vast en zeker niet op je honger zitten wanneer je op zoek bent naar innovatieve zorg- en ontwikkelingsmogelijkheden!

3. Fiscaal interessant wonen – Read this again!

In enkele kuststeden is er geen persoonlijk aandeel in de belastingen wat jouw afdracht aanzienlijk naar beneden haalt. Overweeg jij als arts een tweede verblijf aan zee, dan is dit wellicht jouw win-win.

4. File? Wuk? Wadde? Woar?

In tegenstelling tot andere provincies, zijn de wegen tijdens de spits in West-Vlaanderen minder verzadigd. Hierdoor kan je ’s ochtends rustig al cruisend wakker worden en op tijd aan de dag beginnen. ’s Avonds ben je uiteraard ook vroeger thuis, net op tijd voor een aperitiefje!


5. Gemoedelijke bedrijfscultuur

Geen fan van een formele sfeer, dure taal en stijve hiërarchieën? Perfect! Met een simpele ‘Oe ist’ kom je hier al een heel eind. Gezond boerenverstand vormt de stevige basis van deze harde werkers. Dus ‘doe mo geweune’.

6. Zeester, stadsmuis of veldmuis

West- Vlaanderen biedt het wérkelijk allemaal. Heb je voor, tijdens of na een lange werkdag nood aan ontspanning aan zee of in een landelijke omgeving? Dat kan! Werk je toch in een stad, dan sta je in een handomdraai in het groen voor een frisse neus. West-Vlaanderen is niet voor niets één van de beste leerlingen in de klas wat betreft leef- en woonkwaliteit.

7. Familiale focus

In deze warme provincie is het aanbod voor onderwijs en kinderopvang zeer toegankelijk. Werkgevers gaan vaak ver om voor de ganse familie te zorgen en te waken over een vlotte integratie.

8. Harde werkers maar echte levensgenieters

De boog moet niet altijd gespannen staan. Denk maar aan de vele sterrenrestaurants, ontspanningsmogelijkheden aan zee of natuurgebieden. Steeds voorzien om volop te genieten van een goed trappistenbiertje of lokaal verbouwde wijn. Ook voor cultuurliefhebbers of geschiedenis-lovers is er elk wat wils. Doe er nog een vleugje West-Vlaamse droge humor bovenop, en het is compleet.Foto: Het oud Sint-Janshospitaal te Brugge

Comments


bottom of page