top of page

Blog - Zijn die artsen dan zo een moeilijke doelgroep?

Bijgewerkt op: 6 dec. 2018


Was het de MDL arts die intens gelukkig was om, via ons, te kunnen starten als onderzoeksarts in de farmasector? Zo zette zij op haar 50ste een heel nieuwe stap!  Of was het misschien het warm gesprek met de huisarts uit Limburg die op zoek was naar een hecht team om in te werken? Deze zal binnenkort enthousiast starten als zaalarts geriatrie in een tof team! Ik weet niet meer exact welk verhaal me overtuigd heeft om door te bijten.  Maar verschillende verhalen zijn ondertussen mijn pad gekruist en telkens voelt dat goed, nee eigenlijk heerlijk. Zo bouw je verder en leer je zoveel! Het besef dat wat je doet niet alleen heel boeiend is, maar een meerwaarde creëert is voor mij veel waard. Kortom, iets met hart en ziel doen, is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn?


Laat me even terugkeren naar iets van meer dan twee jaar terug. Samen met mijn echtgenoot, Pieter Boudrez, startte ik een eigen servicelijn aangaande rekrutering van artsen. Hij voortbouwend op zijn jarenlange ervaring hierin, zijn kennis en netwerk in de sector. Ik vanuit mijn no nonsens en vooral betrokken aanpak als consultant. Feit dat wij snel kunnen schakelen en ik over wat organisatie- en commerciële vaardigheden beschik, heeft wel wat geholpen.

Artsen verbinden met ziekenhuizen voor het invullen van vacatures.. dat was het doel! Een grote stap in het onbekende voor mij.. plots behoorden we tot de categorie ‘Start-up’ en was de weg nog zeer onduidelijk.

Geloof me vrij, ik heb mijn twijfels gehad en was soms ook op zoek naar een houvast (net zoals een arts dat soms is). Bijvoorbeeld toen ik bij één van de eerste opdrachten een fantastisch expert vond en deze op het laatste moment afhaakte (na 6 maanden bespreken en onderhandelen). Of toen één van onze eerste geplaatste artsen een gedragsprobleem bleek te hebben en ons én de opdrachtgever dit niet verteld had en dit ook door referenties niet was aangegeven. De moed is me toen wel eens in de schoenen gezakt.. waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Zijn die artsen dan zo een moeilijke doelgroep? Niet te doorgronden?

Tot het keerpunt.. zoals de gesprekken met artsen die wel eens twijfelen, die toch meer balans in het leven zoeken, op zoek zijn naar een groter team of doorgroeimogelijkheden. Zijn ze dan toch heel normaal en menselijk?

Tot het moment een Medisch of HR Directeur me belde als klankbord. Tot een ziekenhuis spontaan contact nam om hen te helpen. Hey, blijkbaar hebben zij ook wel eens vragen en twijfels… en zijn wij blijkbaar toch al zo ver dat we hen hierbij kunnen helpen.  

Totdat de eerste artsen dankzij onze tussenkomst geplaatst en vooral (terug) gelukkig zijn op hun nieuwe werkplek. Heb ik hier echt toe kunnen bijdragen? Wat een zalige job! Wat een fantastische doelgroep en opdrachtgevers.

Ook wij zijn ondertussen gegroeid, het team uitgebreid, de services verbreedt, .. als het maar met artsen, farmasector en/of ziekenhuizen te maken heeft, dat is de focus. Ben ik een headhunter? Ja soms wel, als het moet en als de opdrachtgever dit vraagt. Waar nodig zelfs heel discreet. Persoonlijk hou ik niet zo van dat woord, ik voel me meer iemand die verbindingen en linken legt. Onze focus bestaat er dan ook uit om artsen, zorgspecialisten of mensen met een grote interesse in de Healthcaresector te verbinden met deze wereld en omgekeerd. Waar nodig ook door het inzetten van onze ervaringen als consultant.

Dat de sector onderhevig is aan tal van uitdagingen, zowel op strategisch, financieel als menselijk vlak is wel duidelijk. Boeiende tijden dus en net ook daarom zijn wij zeer verheugd met het partnership met Ellis.care. Wij staan voor dezelfde waarden en aanpak, wij vullen elkaar aan, wij kunnen samen een meerwaarde bieden aan de zorgsector .. op een down to earth en menselijke manier.

Graag wil ik vanaf nu de blogs inhoudelijk verder aanvullen en vorm geven op terreinen van management, rekrutering, carrière-objectieven … . Is dit altijd een goed nieuws show? Nee, absoluut niet! Maar net uit fouten en moeilijkheden leer je! En in tussentijd.. leer ons alvast kennen via de website of kom eens langs voor een Brugs potje koffie, al dan niet met een pralientje uit deze chocoladestad.

Graag luisteren we naar jouw verhaal, zorgen of ambities. Wie weet kunnen wij jou wel helpen!


https://www.ellis.care/nl/news/detail/42/zijn-die-artsen-dan-zo-een-moeilijke-doelgroep留言


bottom of page