top of page

Informed, connected, inspired, entertained: samenvatting van de online beurs Inspire Health & Care

Op 2, 3 en 4 december 2020 namen wij met 2THACT deel aan de online editie van ‘Inspire Health & Care’. Het onderwerp van dit driedaagse Healthcarefestival (ja ja, een festival in Covid-19-tijden!) was innovatieve tendensen in de Gezondheidszorg. Innovatie past echter ook perfect bij de organisatorische talenten die deze beurs op poten hebben gezet. Heerlijk om het gevoel te krijgen alles gezien en gehoord te hebben! Het publiek op dit heus evenement bestond uit zorgprofessionals, ondernemingen binnen de Healthcare én zorggebruikers. Hieronder geven wij, zoals het elk festival betaamt, graag een korte compilatie van dit evenement.


#IH2020: op de beurs konden we allereerst drie dagen lang informatieve sessies en debatten over Healthcare topics bijwonen. Zo verruimden we onze vak- en sectorkennis van de veranderende Gezondheidszorg. Items als de toekomst van de geestelijke Gezondheidszorg en de rol van artificiële intelligentie liggen ons als actor binnen de medische wereld namelijk nauw aan het hart. De gesprekken met de minister van Volksgezondheid tot een Antwerpse acteur én ex-coronapatiënt gaven ons ieder hun unieke kijk op diverse thema’s binnen de Gezondheidszorg. Deze inzichten zullen zeker nuttig blijken in onze contacten met artsen en zorgprofessionals.


#getconnected: op het online platform leerden we via de connectbutton verder ook heel wat interessante mensen kennen. Wat moet je je nu voorstellen bij zo’n professionele blind date? Wel, je drukt op de knop en binnen twee tellen heb je een (on)bekende gesprekspartner voor je zitten. Deze netwerkfunctionaliteit liet ons toe om ervaringen te delen met collega-ondernemers en zorgprofessionals. Uiteraard leidde een succesvolle date steeds tot het uitwisselen van contactgegevens en het inplannen van een vervolgafspraak. We laten het jullie zeker weten mocht één van deze matches uiteindelijk een professionele love story tot gevolg hebben!


#getinspired: behalve het volgen van de sessies, konden we ook rondwandelen tussen de virtuele beursstandjes en in gesprek gaan met de bezoekers op onze eigen expostand. De face-to-face uitwisseling werd er telkens vervangen door een presentatiefilmpje of een live videogesprek. Op dit online event hoefde je niet op het ingewikkelde plattegrondsplannetje te zoeken naar moeilijk te vinden beursstandjes. Alle expostandjes stonden namelijk overzichtelijk opgelijst op één webpagina. We werden dan ook niet alleen geïnspireerd door de andere standhouders, maar ook door dit technologisch én geslaagd alternatief voor een fysieke beursstand.


#expecttheunexpected: verrassend werden de sessies afgewisseld met ontspannende yogamomenten en zalige dj-sets. Fun, entertainment en relaxation ontbraken op dit festival bijgevolg allesbehalve. De lenigen onder ons waagden zich misschien af en toe aan een yogapose, terwijl de rest thuis stond te shaken op een imaginaire dansvloer op muziek van Samson en Gert tot danceclassics. Omdat iedereen op vrijdagmiddag bleef hangen, werd er zelfs opgeroepen aan alle bezoekers om deel te nemen aan een geïmproviseerde cocktailparty om na te praten. Die professionele verbondenheid in een ontspannen sfeer was heel welkom in tijden van Covid-19. Deze extraatjes overstegen zonder twijfel al onze verwachtingen.


Informed? Check! Connected? Check! Inspired? Check! Entertained? Check!

Voor herhaling vatbaar? Dubbel check!


See you next year #IH2021!


Comments


bottom of page