top of page

Referentie: loopbaancoaching

Afgelopen tijd hadden wij de eer om een huisarts-in opleiding te begeleiden in de zoektocht naar het juiste (carrière)pad. Samen met onze interne loopbaancoach maakten de twijfels, onzekerheden en gebrek aan richting geleidelijk aan plaats voor duidelijkere inzichten en doelstellingen.


Bij de eerste kennismaking werd al snel duidelijk dat deze arts-in opleiding heel erg zoekende was. De keuze voor huisarts, of breder zelfs, de richting geneeskunde werd in vraag gesteld. Ook de stages in een ziekenhuiscontext bevestigden dat er geen 100% klik was met deze werkcontext. Alleen verliep het benoemen van het ‘Wat dan wel?’ niet zo vlot. Het gevoel van 'het bos door de bomen niet meer te zien'? Ja, dat dus.


Samen met onze coach werd tijdens het eerste intakegesprek gefocust op het definiëren van heldere doelstellingen. Vervolgens werd in het verloop van de volgende sessies aan de hand van theoretische modellen meer ingezoomd op het competentieprofiel, eigen waarden/normen, drijfveren, energiegevers/-nemers en mogelijke (onbewuste) belemmeringen. Hierbij hield onze loopbaancoach met een open houding én – heel belangrijk - zonder oordeel, de spiegel voor. Er werd op een constructieve manier meegedacht, ideeën ingebracht en vooral gerustgesteld. Rust inbouwen is immers een heel belangrijk item om geen overhaaste beslissingen te nemen in volle emotie. Van emotie naar competentie.


Het traject werd in schoonheid beëindigd met een rugzakje vol inzichten rond de eigen persoonlijkheid, jobinhoudelijke noden en de top 3 jobkeuzes. De arts in kwestie gaf ons na afloop de mooie feedback dat er van iets negatiefs iets positiefs is gemaakt en dat is uiteraard waarvoor wij het doen en enorm fijn te horen!


Loop jij ook vast op bepaalde zaken en wil je graag uitzoeken hoe je dit kan aanpakken? Wil je uitzoeken of een bepaalde job bij jou als persoon past en of je hier de nodige competenties voor hebt? Neem dan nu contact op met ons. We helpen je heel graag de dingen door een andere bril te bekijken.


Comments


bottom of page