top of page

COACHING OP MAAT

Heb je vragen bij je huidige carrière in de gezondheidssector? Loop je vast op bepaalde zaken binnen je huidige job en wil je graag uitzoeken hoe je dit kan aanpakken? Zijn er onzekerheden die de kop opsteken en die je graag wil aanpakken? Of wil je uitzoeken of een bepaalde job bij jou als persoon past en of je hier de nodige competenties voor hebt? Dan kan coaching en begeleiding hierin een serieuze steun zijn. 

Ook ziekenhuizen of bredere zorgorganisaties kunnen bij ons terecht met specifieke coachingsvragen.

ONS AANBOD

Individuele coaching

Intake gesprek

We starten met een uitgebreid intakegesprek waarin de coachee zijn/haar verhaal kan doen, we connectie opbouwen en waar we exploreren wat hij/zij wil bereiken met deze begeleiding. De doelstellingen worden besproken en neergeschreven. De coachee engageert zich voor dit traject door een coaching contract te ondertekenen.

Coaching gesprekken

Op onderling afgesproken tijdstippen komen we minstens 3 maal samen voor de effectieve coaching gesprekken. Tussen deze gesprekken door kunnen er thuisopdrachten meegegeven worden. Deze vormen het actieplan en een basis voor tussentijdse evaluatie van de evolutie.

Afhankelijk van de vraag en de persoonlijkheid van de coachee worden verschillende methoden ingezet. De coachee blijft aan het stuur van zijn/haar eigen ontwikkeling. We werken dus volledig op maat.

Outtake gesprek

 Elk traject eindigt met een outtake gesprek waarin de evolutie ten aanzien van de initiële doelstellingen worden besproken. Ook de vervolgstappen en persoonlijk ontwikkelplan worden besproken.  Indien wenselijk wordt de link gemaakt naar collega recruiters voor een concrete jobaanbod binnen onze portefeuille.

Thema’s

Afhankelijk van de persoonlijke doelstelling (cfr. intake) wordt het traject verfijnd naar :

  1. Loopbaancoaching, met thema’s als : zelfinzicht, waarden, drijfveren, richting, competenties/talenten, energiegevers/nemers, werkcriteria, belemmeringen, arbeidsaanbod, hulpbronnen, context (thuis, school, kot, …), benutten van netwerk, enz.

 

  1. Persoonlijke ontwikkeling, met thema’s als : zelfinzicht en zelfleiderschap, besluitvorming, doelstellingen, ondernemerschap, leiderschap/management, samenwerken/professionele relaties, team- en/of organisatiedynamieken…enz.

Duur

Een standaardtraject bestaat uit een intake, 3 coaching sessies en een outtake van telkens 1:30u of  7:30u in totaal. Afhankelijk van de behoefte van de coachee kunnen extra follow-up sessies ingepland worden.

 

 

Coach: Brigitte Boivin

Ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring binnen Human Resources in de zorgsector, als freelance HR en loopbaancoach heeft Brigitte al heel wat zorgprofessionals op weg geholpen. Brigitte werkte als verantwoordelijke voor Talent en ontwikkeling bij UZ Gent en AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. Naast haar leidinggevende rol, begeleide ze o.a. artsen en (startende) (adjunct)hoofdverpleegkundigen in loopbaanvraagstukken, onboarding en leiderschapsontwikkeling.

Om nog meer zorgprofessionals te kunnen helpen, zette ze de stap naar senior coach bij 2THACT. Artsen en ASO kloppen bij haar aan met vragen rond loopbaan, persoonlijke groei,  leiderschap, team- en organisatieontwikkeling.  

Opleiding

Naast haar MSc. in Management in de gezondheidszorg, leerde ze het vak als gecertificeerd coach bij Quintessence consulting. Daarna specialiseerde ze zich bij Arcturus als gecertificeerd NLP practitioner en bij Coaching The Shift als gecertificeerd teamcoach. Als bemiddelaar behaalde ze haar postgraduaat bemiddeling in VIVES hogeschool Kortrijk.

Stijl

Door haar rustige stijl boezemt ze snel vertrouwen in waardoor er grote openheid ontstaat. Door haar jarenlange ervaring in de sector heeft ze een breed inzicht verworven in de context van de  zorgprofessional. Dit zorgt voor een nuchtere en herkenbare analyse in de elementen welke de situatie in stand houden.

LOCATIE

De sessies kunnen doorgaan in het Katelijne Business center te Brugge of een andere te bepalen locatie (mits kilometervergoeding vanaf Brugge en/of kost van ruimte). Belangrijk is een rustige plek zonder afleiding. 

Twijfels?

Neem gerust vrijblijvend contact op met ons om de details (pricing e.d.) goed door te spreken op voorhand.

En mogelijks kan volgende referentie jou overtuigen van de meerwaarde!

bottom of page